HardhausHardhaus

Utgitt: 2018 Sjanger: Country/Rock Format: Album

Slår du opp Hardhaus i ordboka, finner du forklaringen “hardt hode” som betegner en person som tåler mye, er modig og sterk.

Beskrivelsen passer perfekt til Countryrock-bandet Hardhaus fra Drangedal i Telemark.

De fem musikerne som kaller seg Hardhaus fant hverandre sommeren 2017, og har allerede bevist at de fortjener denne merkelappen.

Fra første dag har bandet jobbet knallhardt med musikken sin, og nå presenterer de et helstøpt album med 12 originale låter.

Det som kjennetegner Hardhaus-musikken er energi, trøkk, innlevelse og ekte spilleglede.

Melodiene ligger godt forankret i Countryrock/Americana sjangrene, men tekstene formidles på ekte Drangedalsdialekt!

I mediene har bandet blitt omtalt som Telemarks nye supergruppe, og med musikk som viser både tenner og følelser, er Hardhaus blitt kalt “den litt slemme lillebroren”.

Alle låtene er skrevet av vokalist Vidar Heldal, bassist Erik Damberg, og gitarist Erik Norheim.

Inspirert av artister og band som bl.a. Tom Petty, Creedence, Bruce Springsteen, Lynyrd Skynyrd og John Mellencamp, har de tre laget sanger som både fenger og beveger.

I tillegg til å fortelle historier er Hardhaus opptatt av å formidle et helt spekter av stemninger - noe som gjør albumet variert og spennende.

Låtene til Hardhaus spenner vidt og er innom mange ulike tekstlige temaer - her får vi høre om de mørke krokene av livet (sjalusi, spillegjeld, utroskap) i ekte country-tradisjon.

Men Hardhaus er på ingen måte et “trist” band, og synger også om det å gi blaffen og tørre å være seg sjøl, glede og ikke minst kjærlighet...

Lytteren blir invitert med på en reise i Hardhaus-land fra første spor “Gatelangs” helt til gutta avslutter albumet sitt med den positive “Eg Har Trua!”.

Alle medlemmene har vært profesjonelle musikere på hver sin kant før de ble Hardhaus-brødre. Albumet de nå lanserer, med plateselskapet “Hells Bells Records” i ryggen, er et resultat av mange års erfaring.

Med det første albumet i kofferten, er Hardhaus nå klare for å vise hva de kan på livescener rundt om i hele landet.

Hardhaus består av:

Vidar Heldal (sang)

Erik Damberg (bass og kor)

Erik Norheim (gitar og kor)

Endre Christiansen (tangenter)

Jonas M. Lima (trommer)

 

Produsert av: Erik Damberg & Hardhaus

Innspilt og mixet: Av Erik Damberg i Damberg Lydstudio

Masteret: Lurrsen Mastering, Burbank, California og HitLab, Nashville

Hardhaus – Hardhaus
Din nettleser støtter ikke moderne teknikker som disse sidene benytter og sidene vil derfor kanskje se litt merkelige ut. For å kunne bruke disse sidene som de var tenkt, må du bytte til en moderne nettleser som Chrome, Firefox, Safari eller Edge