Carina Dahl

Carina Dahl

Dette året har vært et travelt år for Carina Dahl, med deltakelse i Melodi Grand Prix (Eurovision) med sangen Hold Me Down. 

I 2018 slapp Carina Dahl en trøndersk versjon av «Despacito». Året etter kom låtene «Du og Æ» og «Bikini» – også på egen dialekt. Nå har artisten igjen gitt ut en låt på trøndersk.

I «Få mæ hjæm» synger Dahl om lakenskrekk, dansing og at man aldri lærer.Mange kan nok kjenne seg igjen i at man har det litt for morsomt, men at man egentlig burde ha kommet seg hjem. Iblant kan det være en idé å gi seg mens leken er god, sier hun og ler.

Dahl har nå signert med plateselskapet Tylden & co, og vil gi ut låter under labelet "Hells Bells Records". Hun ønsker nå å gå nye veier med musikken, forklarer hun. Det var egentlig helt tilfeldig, men jeg tror jeg traff en nerve ved å synge på trøndersk. Det var da jeg skjønte at det var det jeg egentlig skulle gjøre – etter å ha sunget pop på engelsk i mange år. Det ble mer ekte på en måte, sier artisten.

Jeg liker å spille med band og å reise til plasser der de synes det er morsomt å dra på konsert. De siste årene har det blitt mye eventarbeid – og det er morsomt det også, men jeg har savnet bygda. Hun peker på at det er få kvinnelige artister som beveger seg innenfor akkurat den sfæren.

– Vi har både Staysman, Morgan Sulele og Vidar Villa, men det finnes ingen kvinner. Det er det på tide at vi får. Nå vil jeg lage mer musikk som funker på bygda, sier Dahl.

Din nettleser støtter ikke moderne teknikker som disse sidene benytter og sidene vil derfor kanskje se litt merkelige ut. For å kunne bruke disse sidene som de var tenkt, må du bytte til en moderne nettleser som Chrome, Firefox, Safari eller Edge